Keratine – Serendipity

Keratine

Wat is keratine?

Keratine is een lichaamseigen bouwstof van onder andere je haar. Het valt onder de noemer ‘proteïne’ (eiwit). Een groot deel van je haar bestaat uit keratine. Keratine maakt je haar sterk en gezond. Maar het dagelijks leven zorgt tegelijkertijd voor beschadiging van keratine, en dus ook je haar. Niet alleen door hitte producten, zoals de föhn en de stijltang. Maar ook door het weer (kou, zon, water), veroudering, verzorgingsproducten van lage kwaliteit, chloor en zeewater (zout). Door deze externe omstandigheden verliest het haar keratine, en wordt het dus zwakker, minder gezond en lastiger hanteerbaar.

Wat doet een keratine behandeling?

Veel mensen krijgen – door een ‘tekort’ en beschadigingen aan de keratine last van droog, statisch, pluizig, dof, weerbarstig en onhandelbaar haar. Een keratine behandeling geeft je haar een ‘keratineboost’, waardoor het glanzend, gezonder en minder pluizig wordt. Je haar wordt als het ware ‘opgevuld’ met keratine, waardoor het ook weer makkelijker in model te krijgen zal zijn. Bovendien heb je liefst 3 tot 4 maanden plezier van een keratine behandeling. Je hoeft dus niet iedere maand weer een keratine behandeling te ondergaan. Hoelang je er plezier van hebt is uiteraard wel afhankelijk van de manier waarop je je haar verzorgt.

Persoonlijk advies

Voor wie is een keratine behandeling geschikt?
Een keratine behandeling is geschikt voor jong en oud, ongeacht haartype. Het is vooral belangrijk dat je nagaat waarom je een keratine behandeling wilt. Hoofdzakelijk zijn dat de volgende situaties:

• Je wilt gekruld haar / krullen temmen en onder controle krijgen

• Je wilt gezonder, glanzender en sterker haar

• Je wilt je haar meer handelbaar krijgen, zodat het ook sneller in model te brengen is

• Je wilt minder pluizig, dof of weerbarstig haar

Heb jij te maken met een van bovenstaande situaties? Dan is een keratine behandeling de ideale oplossing. Keratine behandeling is geen garantie voor steil haar en dus belangrijk te weten dat een keratine behandeling geen straightening behanleding is! Keratine werkt met 100% formaldehyde vrije formules en deze verbreken de zwavelbruggen in het haar niet. Het haar wordt dus niet volledig steil, maar afhankelijk van het haartype worden jouw krullen / slagen ‘getemd’. Op deze wijze wordt het haar glanzender, meer pluisvrij en makkelijker handelbaar. Keratine slijt verder uit het haar bij regelmatig(er) wassen en stylen. De resultaten van de keratine behandeling zijn daarom ook niet permanent.

En na de keratine behandeling?

Na de behandeling is het belangrijk dat de verwachtingen duidelijk zijn en ook de nazorg goed wordt uitgelegd. Hierbij spelen voornamelijk 3 aandachtspunten:

1 Het haar zal, ook na de keratine behandeling, goed verzorgd moeten worden. Wij geven hierbij de juiste producten mee, zodat je zo’n 3 maanden plezier hebt van de behandeling.

2 Ook krul haar moet goed verzorgd worden na een keratine behandeling. Het moet nog steeds elke dag in model worden gebracht ondanks dat er keratine in zit.

3 Ondanks dat het al eerder genoemd is: het haar wordt niet steil. Dit is een misvatting die we erg vaak terughoren. Ook al beloven andere salons dit misschien wel; een keratine behandeling biedt hier geen garantie voor.

Tarieven van keratine behandelingen

Inclusief: na afloop van een keratine behandeling krijg je 2 hoogwaardige verzorgingsproducten – ter waarde van € 55 – mee naar huis voor de nabehandeling.

Halflang haar €250,-

150min

Lang haar €295,-

180min

Toeslag voor extreem lang / dik haar: €35,-

Prijzig? Nee, absoluut niet. Keratine is namelijk een zeer duur product. Het is belangrijk om genoeg keratine te gebruiken voor het beste resultaat. Wij doen absoluut geen concessies aan de kwaliteit van onze keratine behandelingen en dus ook niet op de gebruikte hoeveelheid keratine.

Jouw haar is onze belangrijkste focus en voor ons is het essentieel dat je er na een keratine behandeling ook zo lang mogelijk van kunt genieten.

Overtuigd? Maakt dan direct een afspraak voor een keratine behandeling door Serendipity bel of stuur ons een whatsapp berichtje 06 23 59 69 29